Dansfestivalen 2020

Lördag 9 maj kl 13.00 och 17.00 på Eskilstuna Teater

Välkomna!

Repetitionsdagar och övrig information finns nu ute på hemsidan

Dansfestivalen är Eskilstuna Dansakademis årliga avslutningsföreställning på Eskilstuna Teater. Den äger rum i slutet av vårterminen och ger eleverna en möjlighet att prova på hur det är att medverka i en professionell dansföreställning, med allt från repetitioner till scenkläder och scenljus.

Varje dansgrupp har ett eget nummer och vartannat år vävs dessa ihop med extranummer till en komplett musikal. Dansfestivalen brukar hålla en mycket hög nivå och uppskattas stort av både medverkande och publik.

Information inför Dansfestivalen 2020 - lördag 9 maj

ÅRETS DANSFESTIVAL ÄGER RUM LÖRDAG 9 MAJ 2020 PÅ ESKILSTUNA TEATER.

VI GER TVÅ FÖRESTÄLLNINGAR KL 13.00 OCH 17.00.

Repetitionerna på Eskilstuna Teater börjar söndag 26 april och fortsätter sedan vecka 19 (måndag 4 maj - fredag 8 maj). Översiktligt schema och information för veckan finns längre ned.


Vi rekommenderar att ni inför dansfestivalen läser informationen Bra att veta inför dansfestivalen nedan. Här finns tips och råd angående scenkläder och föreställningsdagen på teatern. Information ges även muntligen på lektionstid och vid samlingarna innan genomdragen/genrepet.


Kan/vill du/ditt barn inte medverka på dansfestivalen är vi tacksamma för om ni meddelar läraren så snart som möjligt. Våra vuxengrupper brukar inte delta (meddelas av läraren).


Har ni frågor kring dansfestivalen, prata gärna med läraren eller kontakta oss på info@eskilstunadansakademi.se.


Biljettförsäljning till föreställningarna öppnar i början av april på nortic.se, mer information kommer framöver.

Repetitioner på Eskilstuna Teater inför Dansfestivalen 2020

Söndag 26 april och hela vecka 19 är det repetitionsvecka inför årets dansfestival!

De sista två veckorna inför dansfestivalen repeterar vi på Eskilstuna Teater. Information om repetitionsdagar mm finns nedan. Mer detaljinformation om exakta tider, vilken akt och ordning grupperna deltar i, körschema etc, kommer längre fram.


Det är viktigt att eleven närvarar vid alla repetitioner som sker på teatern innan föreställningen, så långt det är möjligt. Detta är både för elevens egen skull men även för hela gruppen, då vi övar hur man agerar på scen, rätt placeringar och in- och utgångar mm, som inte går att öva i danssalen. Meddela läraren i god tid om eleven inte kan delta vid något av repetitionstillfällena.


Portkoden till sceningången på teatern meddelas separat. OBS ingång via sceningången bredvid Biblioteket, ingen ingång via stora entrédörrarna.

FÖRSTA REPETITIONSDAGEN PÅ TEATERN - SÖNDAG 26 APRIL

Repetitionerna på Eskilstuna Teater börjar söndag 26 april kl 09.00-21.30 med punktrep. Varje grupp har en egen repetitionstid på ca 20 min. De yngsta grupperna brukar ha sin tid på förmiddagen. Detaljerat schema med tider för varje grupp kommer längre fram. OBS! Var redo ca 20 min innan utsatt tid, i fall schemat flyter på och ni får inta scenen tidigare.


Plats: Eskilstuna Teater

Vecka 18 - måndag till söndag 27 april - 3 maj

Ordinarie klasser slutar vecka 17. Under vecka 18 tas ev restklasser igen och det är också repetitioner i danssalarna för vissa äldre elever (meddelas av läraren).

REPETITIONSVECKAN PÅ ESKILSTUNA TEATER - MÅNDAG TILL FREDAG 4-8 MAJ

Vecka 19 är dansfestivalvecka med repetitioner på teatern varje kväll måndag 4 maj - fredag 8 maj från kl 16.30 till ca kl 21.00.


Måndag 4 maj: akt 1

Tisdag 5 maj: akt 2

Onsdag 6 maj: genomdrag med stopp akt 1 och 2

Torsdag 7 maj: genomdrag akt 1 och 2 (gäller inte de allra yngsta eleverna)

Fredag 8 maj: genrep


Kom i god tid (ca 15-20 min innan), räkna med mindre förseningar. Eleverna deltar beroende på vilken akt deras grupp är med i (meddelas av läraren och i körschema längre fram). Alla grupper repeterar i den ordning som de är med i föreställningen (körschema kommer längre fram), utom de allra yngsta grupperna som får repetera först måndag/tisdag och onsdag så att de kan åka hem tidigt. De yngre barnen kan åka hem när de har dansat sin dans och läraren meddelat att de är klara. De äldre eleverna förväntas stanna kvar tills akten/föreställningen är färdig för genomgång efteråt.


Plats: Eskilstuna Teater

DANSFESTIVALEN LÖRDAG 9 MAJ PÅ ESKILSTUNA TEATER - FÖRESTÄLLNINGAR KL 13.00 OCH 17.00

Samtliga elever ska vara på plats på teatern minst 1 timme innan föreställning.

De som har myggor måste vara på plats 2 timmar innan föreställning.


Plats: Eskilstuna Teater

Bra att veta inför dansfestivalen

INFÖR DANSFESTIVALDAGEN LÖRDAG 9 MAJ

 • Alla dansgrupper, även de yngsta barnen, deltar i båda föreställningarna på dansfestivaldagen. Våra vuxengrupper brukar oftast inte delta på dansfestivalen, meddelas av läraren.
 • Tänk på att de barn som inte klarar sig själva på dansfestivaldagen måste ha en vuxen som ansvarar för dem och hjälper till med påklädning etc när de inte är på scen. Det går såklart bra att gå ihop med andra föräldrar och passa flera barn. Danslärarna har tyvärr inte möjlighet att hjälpa till med detta då de har flera grupper och arbetar bakom scen.
 • Den vuxen som passar barn bakom scen kan inte samtidigt titta på föreställningen. Då vi ger två föreställningar brukar familjer kunna dela upp det så att en vuxen passar barn under ena föreställningen och tittar på/köper biljetter till andra föreställningen.
 • Det kan bli lång väntan för de små barnen så se till att ta med både sysselsättning och mellanmål. Det kommer att finnas tid att gå ifrån teatern en stund mellan föreställningarna för att äta.
 • De äldre eleverna/de elever som deltar i många nummer får loger tilldelade bredvid stora scen, de yngre eleverna + föräldrar/de elever som deltar i enstaka nummer väntar på Lilla scen mellan numren. Under föreställningarna får elever och föräldrar INTE vara bakom scen eller i köket, utom såklart när eleverna ska in på scen.
 • I god tid inför respektive nummer hämtas de yngre eleverna på Lilla scen och får vänta i köket/bakom scen. De äldre eleverna förväntas själva hålla ordning på när de ska in på scen. Körschema kommer att sitta uppe och musiken kan höras i logerna/på Lilla scenen.
 • Tänk på att vara tysta när ni ska på/av scen, minsta ljud hörs lätt ut i salongen. Samma sak gäller med att inte vistas i "byxorna" (de svarta tygstycken som hänger i sidan av scenen), då du syns från salongen när scenljuset ligger på.
 • Ingen får gå in eller ut ur salongen under pågående akt. Detta stör annars både filminspelningen och publiken mycket, då ljus kommer in i salongen när dörren öppnas, även om det bara är på glänt.
 • Vi räknar med att eleverna respekterar och visar hänsyn mot varandra och varandras ägodelar/scenkläder. Håll ordning så inga scenkläder/rekvisita försvinner eller går sönder och släng skräp direkt i papperskorgen.
 • HA EN SUPERROLIG DANSFESTIVAL!

OM SCENKLÄDER

 • Information om vilka scenkläder eleven ska ha på dansfestivalen ges av läraren. Scenkläderna ordnas av dansskolan, men ibland kan eleven behöva bidra med något enklare klädesplagg, tex strumpbyxor i en viss färg.
 • Se till att kolla med läraren tidigt under repveckan om något med scenkläderna är oklart (t ex färg på strumporna, underkläder etc). Tänk på att detaljer i scenkläderna syns mycket väl på scen, ha t ex inte underkläder som sticker ut/syns igenom pga mönster, färg mm.
 • Eleverna ska ha scenkläderna på även på repen innan på teatern, då de har betydelse för ljussättning och så man kan se att kläderna fungerar. Byt om till scenkläder på plats på teatern och byt tillbaka till egna kläder direkt efter repet, så att scenkläderna hålls fräscha hela veckan. 
 • Var rädd om scenkläderna på dansfestivalen. Det är inte tillåtet att äta eller vistas ute med scenkläder på. Scenkläderna lämnas tillbaka direkt på kvällen efter sista föreställningen. Lämna dem i avsedda påsar bakom scen alt fint ihopvikta/upphängda i logen.
 • Balettelever ska ha håret uppsatt i knut, om inte läraren meddelat annat.