Våra danskurser

ANMÄLAN och ångervecka (prova-på)

Det är viktigt att du anmäler dig/ditt barn innan kursstart för att säkra en kursplats. Detta gäller både gamla och nya elever.


Som vanligt kan första kursveckan användas som gratis prova-på, då det kostnadsfritt går att avboka kursen inom 6 dagar efter första kurstillfället.


Vill du ångra/ändra din anmälan innan eller efter kursstart måste du meddela oss via e-post (info@eskilstunadansakademi.se).

Bokningsbekräftelse och e-postadress i anmälan:

Som bekräftelse på din anmälan och att du/ditt barn fått en kursplats, får du en bokningsbekräftelse till angiven e-postadress inom 1-2 dygn. Vi har ibland problem med att vissa av våra e-post inte når fram till mottagaren (gäller fr a hotmail- och yahoo-adresser). Får du ingen e-post rekommenderar vi därför att du kollar din skräppost och annars kontaktar oss på info@eskilstunadansakademi.se.


Utöver bokningsbekräftelsen används din angivna e-postadress även för viktig information till eleven före/under terminen, såsom t ex ändrat kursschema, byte av grupp, inställda klasser och nyheter på dansskolan. Samma e-postadress används också för ABFs fakturering av kursavgiften.


Prova på/ångervecka:

Du har möjlighet att kostnadsfritt ångra din anmälan efter första kurstillfället, dvs första kursveckan kan användas som gratis prova-på. Det är mycket viktigt att du meddelar direkt om du inte vill fortsätta kursen, SENAST 6 DAGAR efter att kursen påbörjades. Detta görs till vår e-post info@eskilstunadansakademi.se. Annars riskerar du att ändå få faktura för kursen.

Vill du prova på en andra och tredje gång men sen avbokar kursen, faktureras du 150-220 kr per gång (beroende på kurspris), utöver första tillfället som är gratis.


Hantering av person-/kontaktuppgifter:

När du anmäler dig till våra danskurser sammanställs och sparas dina person-/kontaktuppgifter av Eskilstuna Dansakademi till ansvariga danslärare och ABF Sörmland.

NIVÅBESKRIVNING OCH GRUPPINDELNING

Nivåerna i klasserna är satta som rekommendation efter hur många terminer eleven dansat:


N – Nybörjare

N/F – Nybörjare/fortsättning = (nybörjare eller) minst 1-2 terminers förkunskaper

F – Fortsättning = minst 4 terminers förkunskaper

F/M – Fortsättning/medel = minst 6 terminers förkunskaper

M – Medel = minst 8 terminers förkunskaper

M/A – Medel/avancerad = minst 10 terminers förkunskaper

A – Avancerad

Detta är en ungefärlig nivåindelning. Välj hellre en grupp som kanske är lite för lätt första gången än tvärtom. Ofta är inte antalet terminer så avgörande som vilken nivå eleven befinner sig på danstekniskt. Rådgör gärna med läraren eller kontakta oss via e-post, info@eskilstunadansakademi.se, så hjälper vi dig att hitta rätt kurs.


Läraren ansvarar för att du ska kunna utvecklas i rätt riktning och få den hjälp som just du behöver. Är du i rätt nivå så får du ut mesta möjliga av din dansträning, är du på fel nivå finns risken att du skadar dig. Vid behov kan därför läraren hänvisa eleven till en annan grupp som passar elevens ålder/nivå bättre. Detta meddelas i så fall i bokningsbekräftelsen, via e-post innan kursstart eller av läraren under de första kursveckorna.


Gruppindelningen på vårterminen är densamma som för höstterminen, om inte läraren meddelar annat. Vid för få deltagare till en kurs kan vissa kurser behöva slås ihop eller i värsta fall utgå. Vi gör alltid vad vi kan för att ta emot alla elever, t ex genom att erbjuda en annan liknande kurs.

PRIS, rabatter OCH BETALNING

Pris och antal kurstillfällen:

Kurspriset gäller 12 kurstillfällen per termin (om inte annat anges) och skiljer sig beroende på klassens längd, lärarens utbildningsnivå och antal lärare. Kurspriset anges i schemat för respektive kurs. Ev inställda klasser brukar tas igen efter terminens slut, men om det inte är möjligt kan enstaka klasser ställas in helt.


Betalning och faktura:

Faktura på kursavgiften skickas från ABF Sörmland till angiven e-post i mitten av terminen. Det går bra att dela upp fakturan på 3 tillfällen, bara det anges i anmälan.

Priser och rabatter VT 2022:

  • Dansa-så-mycket-du-vill-pris: 8950 kr

För ett fast pris per termin får du dansa så många kurser du vill under en termin! Se bara till att du anmält dig och säkrat din plats innan kursstart.

Våra dansstilar och kursutbud

Balett, Balettrepertoar och Tåspets

Ålder: Från 4 år och uppåt. Balettrepertoar och tåspets från 14 år.

Lärare: Johanna, Claudia, Alva, Maja och Ellinor

Balett

Den klassiska baletten är grunden för all konstnärlig dans, ett måste även för dig som vill bli en bra dansare inom jazzdans, modern dans eller andra inriktningar. Typiska kännetecken för den klassiska baletten är kroppens raka hållning och de utåtriktade benen och fötterna. 


Här lär du dig den klassiska balettens grunder, rörelsekoordination, styrka, spänst och balans. Lektionen innehåller stångskola, au milieu, diagonaler, hopp och stretching.


Balett för de yngsta (4-6 år) sker under lekfulla former. Från 7 års ålder ges en mer klassisk balettlektion.

Balettrepertoar och tåspets

Dessa klasser utgör komplement till en vanlig balettklass. Förkunskaper i balett krävs.


Tåspets

Typiskt för den klassiska baletten är tåspetstekniken där du dansar på tåspetsarna i en förstärkt sko. Detta kräver styrka och god teknik. Vi börjar träna vid stången för att i takt med elevens utveckling överföra tåspetsövningarna till golvet.

Läraren bedömer innan kursstart om eleven har den fotstyrka (fötterna måste vara färdigväxta) och förkunskaper i balett som krävs för att delta, så att eleven inte skadar fötterna.


Repertoar

På denna dansklass arbetar du med instudering av kända koreografier och övar på tolkning av stil och känsla. Vårterminen avslutas med en särskild föreställning där eleverna framför koreografierna som solo eller i mindre grupper.

Klassen passar endast elever som är kunniga i tåspets sedan tidigare.

Kursutbud VT 2022

Barndans

Barndans

Ålder: 3-4 år

Lärare: Pernilla

Dans för de små. Under en lekfull undervisningsform utvecklas musikalitet och koordination. Barnen får lära sig lätta danssteg och enkla balettövningar. Barndans uppmuntrar till rörelseglädje och ger en naturlig känsla för dans.


Föräldranärvaro:

OBS pga Covid-19 får för närvarande inga föräldrar närvara på någon lektion!


Klädsel:

Vi rekommenderar kläder som barnet kan röra sig i och som inte är för varma. På fötterna kan barnet ha strumpor med halkskydd eller mjuka balettskor så att man inte halkar. Barnet ska inte ha på sig lösa smycken, t ex halsband/armband, som kan fastna och göra dem illa.


Kursutbud VT 2022

Cirkusakrobatik

Ålder: från 4 år och uppåt

Lärare: Stephanie

Kursutbud VT 2022

Floorwork/dansstyrka

Ålder: Från 12 år och uppåt

Lärare: Johanna, Stephanie och Hanna LE

I Floorwork tränar du smidighet och styrka i takt med din mognad och utveckling. Lektionen består av övningar som utvecklar styrka och flexibilitet i kroppen och förbättrar din utåtvridning, hållning och placering.

Kursutbud VT 2022

Heels Commercial

Ålder: från 14 år och uppåt

Lärare: Stephanie

Vi jobbar med att lära oss stå, gå, föra oss och dansa i high heels/höga klackar. Vi peppar varandra och ger självförtroendet en boost. Utöver teknikövningar och diagonaler så jobbar vi även med koreografier med olika fokus. Målet är att bli fullt bekväm i höga klackar.

Kursutbud VT 2022

Hip hop

Ålder: från 10 år och uppåt

Lärare: Stephanie

Kursutbud VT 2022

Jazz

Ålder: Från 4 år och uppåt

Lärare: Hanna LE, Johanna, Stephanie, Hanna J, Ellinor och Pernilla

Jazz är en av de populäraste dansstilarna idag och ligger till grund för de flesta koreografier i musikvideor, musikaler och filmer. Dansen kännetecknas av sin energi, känsla och elegans. Den har dessutom haft stor betydelse i utvecklingen av många moderna danser.

Du lär dig grunderna inom jazzdans, rörelsekoordination, kondition, styrka och smidighet. Vi arbetar med begreppen tyngd, frasering och rytm.


Balett för de yngsta (4-6 år) sker under lekfulla former. Från 7 års ålder ges en mer klassisk balettlektion.

Kursutbud VT 2022

Latin Jazz

Ålder: Från 10 år och uppåt

Lärare: Hanna LE

Jazzdans med latinoinslag. Latin Jazz dansas i singel där salsa blandas med jazz i ett högt tempo. Betoningen ligger på feeling och stil. En härlig dansstil full av rytm, energi, glädje och gung. Rörelsekoordination, kondition, styrka och smidighet tränas.


Inga klasser läsåret 2021/22.

Lyrical Jazz

Ålder: Från 14 år och uppåt

Lärare: Hanna LE

Lyrical Jazz är en form av jazz som kan beskrivas som flödande och emotionell med förlängda rörelser, ofta med starkt känslouttryck.

Kursutbud VT 2022

Modern Dans

Ålder: Från 14 år och uppåt

Lärare: Johanna och Stephanie

Modern dans, även kallad Contemporary, är en flödande, energisk, uttrycksfull dans med mycket akrobatiska inslag. Den är inte lika strikt som t ex klassisk balett utan har mycket friare rörelser.

Kursutbud VT 2022

Musical Workshop och Sång

Ålder: Från 5 år och uppåt

Danslärare: Hanna LE

Sånglärare: Titti, Robinette, Filippa, Silje och Ellinor

Du lär dig dansa olika stilar som jazz, street, showdance mm, medan vi sjunger sånger från musikaler, melodifestivaler och hitlistorna. Syftet med Musical Workshop är att sjunga och dansa samtidigt.

Kursutbud VT 2022

Riverdance

Ålder: Från 14 år och uppåt

Lärare: Hanna LE och Hanna J

Keltisk folkdans. Vi dansar till irländsk musik. Raka armar och mycket fot- och benarbete står i fokus. Formationer och stora rörelser över golvet är något som återkommer i Riverdance.

Kursutbud VT 2022

Teater/scenisk gestaltning

Ålder: Från 10 år och uppåt

Lärare: Pernilla

Genom en blandning av drama- och teaterövningar undersöker och utvecklar vi våra sceniska förmågor. Vi kommer bland annat arbeta med hur vi förmedlar olika känslor i kropp, ansikte och röst och hur vi bygger en karaktär.


Detta är en kurs för dig som vill spela teater men även för dig som vill utveckla dina uttryck och förmågor i scensammanhang. Kursen är ett bra komplement till Musical Workshop.

Kursutbud VT 2022